Klik, Google +1

Inhoudsopgave
Werkzaamheden Bestratingsbedrijf Tock
wat doen we
Alle pagina's

 

Een stratenmaker of straatmaker is een vakman die straten, sierbestrating in tuinen aanlegt en kennis heeft van alles wat met bestrating te maken heeft. Deze stratenmaker weet en hoe je een goede, vlakke ondergrond moet maken. Hij weet welke soorten bestrating en stenen er allemaal zijn, en op welk soort ondergrond er gewerkt kan worden.

De bestrating of sierbestrating die de stratenmaker neerlegt, komt op een zand ondergrond te liggen. Deze ondergrond wordt eerst compacter gemaakt door middel van een trilmachine. Er zijn verschillende soorten zand waarmee de stratenmaker kan werken. Als de stratenmaker de grond niet heeft afgetrild, is de kans groot dat de bestrating na het leggen snel verzakt.

Stratenmaker zijn is een lichamelijk  beroep. Er komen steeds meer machines op de markt om het werk voor de stratenmaker te verlichten, maar dat komt de kwaliteit helaas niet ten goede. De stratenmaker geeft elke steen een tik na waardoor de steen of tegel stevig in het zand komen te liggen. De machines die het van de stratenmaker "overnemen" doen dit niet waardoor er helaas sneller verzakkingen of kieren tussen het werk komen. Hierdoor is de ambachtelijke stratenmaker eigenlijk onmisbaar.

Er zijn erg veel soorten bestrating. Dit komt door een divers aanbod van stenen en tegels die door de eeuwen heen zijn uitgevonden. Deze worden allemaal op hun eigen manier gelegd en hebben verschillende aanpak nodig. De stratenmaker heeft hiervoor geleerd. Er zijn verschillende manieren waarop de stratenmaker de stenen en tegels neerlegt. Dit noemen we verbanden. Een van de bekendste verbanden is bijvoorbeeld het "vissengraatje"

 

Een stratenmaker heeft bijna altijd zijn eigen gereedschap beschikbaar. Dit omdat persoonlijke spullen nu eenmaal het lekkerste werken.De spullen die een stratenmaker  heeft zijn : potlood, laser-waterpaselement,  knielappen, straathamer, stootijzer,  moker, draad,  meetband, krijt, waterpas, trilplaat, knipper en een afreiplank.

Stratenmakers zijn zowel particulier als in de wegenbouw te vinden. Bestratingsbedrijf Tock richt zich vooral op de particuliere markt.

 

 

 


Wat Bestratingsbedrijf Tock onder andere doet:

* Beplanting
* Sierbestrating
* Reparatie bestrating
* Tuin renovatie
* Aanleg nieuwe tuin
* Koud asfalt reparatie
* Herbestrating
* Snoeiwerk
* Hekwerk / schuttingen plaatsen
* Bomen rooien
* Graszoden leggen
* Levering van materialen
* Advies geven
* Afgraaf werkzaamheden
* Tuin ruimen
* Hoveniers werkzaamheden
* Hogedrukreiniging van bestrating
* Tuinonderhoud
* Blokhutten Plaatsen
* Grondwerk

 

 

 


Zoals u inmiddels heeft kunnen lezen doet Bestratingsbedrijf Tock ook een hoop werk van het hoveniersbedrijf. Wij hebben al 30 jaar ervaring met tuinen en hebben met diverse hoveniers samengewerkt. Hierdoor hebben wij veel kennis gekregen van al het groen in uw tuin en de werkzaamheden die de hovenier verricht.

Een hovenier is iemand die  tuinen  ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. Hoveniersbedrijven zijn bedrijven die de liefde voor tuinen en groenvoorzieningen delen en hier hun beroep van hebben gemaakt. De hovenier heeft kennis van zaken zoals het kappen van bomen en de eventuele kapvergunning die hierbij komt kijken, het snoeien van bomen en struiken, een gazon onderhouden, het planten en ga zo maar even door. Hovenier is een zeer uitdagend beroep!

 

Voor zowel het hovenier als het stratenmakers vak is een 3 tot 4 jarige MBO opleiding te volgen, zolwel BBL als BOL.